Главни мени

childrens day 2014 6283209495019520 hpwikipediayoutube giftsministarstvo prosvete2345kreativaanotologija

У каквој породици расте радосно дете

 

У каквој породици расте радосно дете?

 
1 porodica
 

Сва деца се формално рађају под истим условима. Велика је срећа када дете оде са својим родитељима у њихов заједнички дом. Нажалост, има и оне деце која не доживе прве тренутке живота са својим родитељима. Често, због међусобне неслоге, родитељи тек рођено дете оставе у дечијој установи. Тужно је што има доста таквих установа. Та деца препуштена су медицинском особљу. Радници тих установа немају довољно времена да се посвете сваком детету. Тамо често одлазе људи који имају жељу да усвоје дете. Долазе са позивом од Бога Свевишњег!

Један такав пар дошао је у једну такву установу, од Бога позван. Шетајући кроз дечије собе спазили су малу Исидору. Она је била лепа девојчица са изразито крупним очима. Њен поглед био је топао и бистар. Играла се са својом лутком, не обазирући се на пролазнике. Марина и њен супруг Зоран најдуже су се задржали код Исидоре. Марина је узела Исидору и топло је загрлила у свом наручју. Исидора се привила уз Марину, не одвајајући се од ње ни тренутка. Након разговора са медицинским особљем, Марина и Зоран поднели су захтев за Исидорино усвајање. Након неколико месеци, Исидора је дошла у свој дом. У њему је све већ било спремно за њу. Много љубави и пажње поклањали су новопечени родитељи свом детету. Тиме су је чинили радосном и она је све више напредовала.

Дошао је и тај период када је Исидора кренула у вртић. Због свог широког осмеха и доброте тамо је стекла много пријатеља. Онда је дошао први разред. Са љубављу похађала је школске часове. Била је одличан ученик и захваљујући својим родитељима сјајно васпитана. Године су пролазиле. Исидора је завршила факултет и запослила се.

Труд који су Марина и Зоран уложили исплатио се. Они су сада веома поносни на своје дете и срећни због њеног успеха. Колики је њихов понос и њихова срећа, толика је Исидорина захвалност према њима. Често их посећује и обилази, с обзиром на то да су остарили, и сада је њима потребна њена помоћ.

Иако је одувек знала да јој то нису прави родитељи, Исидора никада није ни хтела да сазна истину, јер живела је у једној од оних породица у којој расте радосно дете.

Емилија Грбатинић

Бројач посета

1351946

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

vezbanka aniklikni bezbednoopismeni sesvetosavsko zvoncepolicajackrokotaksta je bilo danaspasriznica znanja